Mama’s laatste blog – Janneke is zelf weer online

Op 23 februari schreef Janneke naar mij:

Het gaat nog steeds goed met me. Ik heb de eerste dag tijd genomen om de kaartjes te lezen die uit het vierkante doosje kwamen en had het muziekje uit het doosje meegenomen. Toen heb ik even een beetje gehuild. Ik neem mijn tijd om te denken en verdrietig te zijn en we hebben gisteren dumplings gemaakt met de crew om te vieren dat wij aan boord gekomen zijn. Ze eten dumplings alleen op feestdagen dus dat was erg speciaal. Vandaag gaan we krab eten!! Hmmmmm. Gisteren heb ik pingpong gespeeld met de 3e officier en twee vrienden van hem. Ze zijn erg aardig en leren me chinees. Ze hebben mijn naam ook in chinese tekens geschreven. Ni hao = hallo, xie xie = thank you (spreek je uit als sje sje), peng you = vriend (spreek je uit als peng jo) etc. Ik heb het allemaal opgeschreven. We hebben ook email uitgewisseld en foto’s gemaakt dus ze kunnen een paar foto’s sturen die ze vanaf dek hebben gemaakt op de avond dat ze ons hebben opgepikt. Ze kregen om 3:00 bericht, toen zijn ze om 6:00 hun koers al gaan wijzigen en waren wij om 2:30 de volgende nacht aan boord. Het heeft hun behoorlijk wat extra tijd gekost maar dat vonden ze niet erg. We hebben heerlijke chinese groene thee en ik had een reep chocola meegenomen en een stroopwafel (Alan z’n favoriet, net als Kano’s die ik in NZ had gekocht). comfort food voor mij en Alan.

Dikke knuffel!!

Op 25 februari kregen we een berichtje van Janneke:
“Ben veilig in het huis van Charlotte. Ga nu slapen, het is half 2, spreek je morgen.”

Alan en Janneke zijn met een super de luxe boot door de marine van het grote schip gehaald en naar Valdivia gebracht. Het was een bijzondere binnenkomst in Valdivia. Er was feest in de stad, met veel mensen en vuurwerk. Dit was ook de reden dat alle hotels vol zaten. Charlotte stelde haar appartement beschikbaar voor hen. Heel fijn.

De volgende ochtend hebben ze tickets geboekt naar Pennsylvanie. Gisteren aangekomen in Pennsylvania…. en nu…. uitrusten, bijkomen en mensen ontmoeten.

 

Harry werd gebeld door RTV Noord met de vraag of hij iets wilde vertellen over Muis (liefkoosnaam van Harry voor Janneke)

Ook plaatsten Wietze en Janneke, de vrienden uit Nieuw Zeeland die ook het contact met Charlotte in Valdicia hadden geregeld, een mooi stuk in een zeilblad. De link hieronder. Al met al…. in het nieuws!  ; )

Nederlandse zeilster gered op Stille Oceaan

Ik heb de zeiltijd alle blogs van Janneke gepost en nu doe ik de laatste om jullie allemaal te informeren en zeggen dat het goed met haar gaat. Ook wij zien uit naar een nieuwe mooie blog van haar.

Harry en ik willen als ouders iedereen bedanken voor de overweldigende belangstelling. Sommigen keken dagelijks uit naar een blog en noemden het een horror.  ; )…. je blijft lezen.

Wietze en Janneke, Charlotte, de bemanning van de Nanjing Express, Canadian Air, dank jullie wel voor de zorg en de hulp!

 

met liefs en hartelijke groet van de ouders van Janneke

Laatste bericht net ontvangen: “we gaan naar een 2de hands winkel om kleding te kopen”.

 

 

 

 

 

Hartelijke groet!