het kan niet waar zijn!

Roerloos

Alan vertelde me vlak na de vorige mail dat we ons andere roer verloren zijn. Hij is een paar keer gaan kijken. Ik kan het niet geloven en hoop dat het roer morgen weer verschijnt… Maar het lijkt erop dat we een constructie gaan maken met een kleinere drogue om daarmee te gaan sturen. Ongelofelijk zeg dit! De komende dagen lijkt het weer kalm en hebben we een beetje rust om dit uit te zoeken. Dan hangt het er vanaf hoe snel we kunnen gaan en welke kant de wind op gaat maar de laatste week zal waarschijnlijk langer duren dan een week… We hebben misschien nog 200 miles te gaan op de motor maar we hebben nog 766 miles tot Valdivia. Alan denkt dat het verstandig is om zo dichtbij mogelijk bij land te komen en dan zijn er twee mogelijkheden… 1. We worden naar de haven gesleept of 2. We worden opgepikt door een ander schip en laten Taya zinken. Onwerkelijk. Ik hoop morgen wakker te worden met een wonder. Maar als dat niet gebeurt houden we alsnog vol en blijven we doorgaan. Vandaag kunnen we door de wind en golven niet heel veel doen dus ik heb net als afleiding The Grand Budapest Hotel gekeken en Bon Iver geluisterd. Morgen gaan we aan de slag en we houden jullie op de hoogte. Gelukkig blaast de wind ons in de juiste richting. We dobberen een beetje.

Manmanman… hoe dan ook. Vooral doorgaan.

Liefs, Alan, Taya en Janneke

Positie: 41.17′ S – 90.11′ W
COG: 38
SOG 2 kn
Time: 6:08 pm local time (timezone -6)