Contrast en Leonardo Da Vinci

13 februari

De zee is nooit hetzelfde; elke dag anders.
Eergisteren een koude, grijze storm met wind tot 40 knopen. Gisteren een rustige, prachtig zonnige dag en een ongelofelijk mooie nacht met heldere sterrenhemel. Vandaag weer sterke, suizende wind tot 34 knopen, de hele dag regen en de golven slaan Taya heen en weer. Niets is gelijk. Elke dag is een nieuw avontuur. Ik heb nog geen moment getwijfeld aan Taya. Ze blijft sterk, ook al is ze nu een beetje minder stabiel en glijdt ze met haar kont soms opzij door de golven. Ze is als een tank op het water. Krachtig gaan we door. Nog ongeveer 1200 miles tot onze bestemming, Puerto Montt. Net heb ik een stuk gelezen uit een boek over Leonardo Da Vinci. Prachtig hoe hij nieuwsgierig is over alles in het leven. Verwonderd is over vanzelfsprekende dingen zoals… Waarom is de lucht blauw? Een geniale man, buitengewoon nieuwsgierig en verwonderd over mens en natuur. Met een passie als geen ander. Zelf blijf ik me ook verwonderen. De natuur is sterk, zacht, wild, krachtig, sierlijk, elegant en mooi en…. elke dag anders.

Goedenachtkusje Janneke

Positie: 43.32′ S – 102.13′ W

P.s.: we zitten nu in tijdzone Chicago