lachende buikspieroefeningen

29 janauari

Sporten op een boot terwijl je met een wind van 20 knopen en veel golven van beide zijden is erg leuk. Het is een grote uitdaging om rechtop te blijven staan terwijl je met je hoofd naar beneden buigt om te stretchen vlak voordat je met je voeten naar achteren stapt om een downward facing dog te doen. Net zoals het lastig is in een squad positie of een plank te blijven. Dat laatste lukte nog steeds langer dan een minuut. In mijn buik voel ik dat ik iets gedaan heb. Nu weet ik alleen niet of dat van het sporten komt of het vele lachen dat gepaard ging met de oefeningen. Ach ja, wat maakt het uit. We hebben in ieder geval weer een dag gelachen. Nadeel van sporten is dat je gaat zweten. En aangezien we op een boot zitten waarvan de watermaker (weer) kapot is en we water proberen te sparen slaan we onze dagelijkse douche over. Gelukkig stinken we allebei.

Na het sporten heb ik tijdens het ontbijt weer een kruiswoordpuzzel gemaakt. Ik leer nieuwe woorden zoals sandwich en wordt herinnerd aan ‘oude’ woorden zoals vrijer en thans. Daarna hebben we een schoonmaak uurtje ingeroosterd en hebben we de bildge leeg gezogen met de stofzuiger (die er ook voor gemaakt is om water van de bodem van een boot te zuigen). We hebben direct ook even de koelkast bijgevuld met bier. Op een of andere manier heb ik sinds we varen absoluut geen behoefte meer aan koffie, bier, sterke drank of een sigaret. Voor de mensen die nu schrikken… ja soms, heel soms vond ik dat lekker in combinatie met een glas whisky, wijn of bier. Maar nu vind ik het echt vies. En dat is het natuurlijk ook. Getverderrie. De koelkast is gevuld en we hebben een 4/5 uurtje ingeroosterd in ons schema. Dan drinken we een biertje of iets sterkers en nemen daarbij iets van chips, crackers met kaas of nootjes.

Verder weten sommige van jullie dat ik de bijbel aan het lezen ben. Van het begin tot het einde. Nou vroeg Alan me van alles over wat ik had gelezen en moest ik steeds terug kijken dus heb ik besloten samenvattingen te maken. Ik lees hem de samenvatting voor en dan praten we over wat we gelezen hebben. Ik heb hem inmiddels de samenvattingen gegeven van Genesis en Exodus (tot aan hoofdstuk 16) Nog even doorzetten dus…

Ik heb vanmiddag weer een reef gedaan en Alan heeft de Jib drie slagen ingerold. De wind is best sterk maar het ging erg goed. Alles wordt steeds makkelijker naarmate we het vaker doen. Goede oefening en voorbereiding voor de komende dagen. Er komen dagen aan waar we waarschijnlijk wind krijgen met een snelheid van 32 knopen. Dat noemt Alan een gale… winden boven de 40 noem je een storm. Ben benieuwd of we de zeilen helemaal neer gaan halen.

Ik heb nu een keer gedroomd dat we vlakbij een groot containerschip waren en grijparmen moesten ontwijken en een keer dat we vlakbij illigale vissersboten waren en de visnetten moesten ontwijken. Gelukkig weet ik dat ik droom en heb ik ons beide keren geredt. We kwamen zelfs een kijkje nemen op de boot en ik filmde dat ze walvistanden aan het schoonmaken waren om te verkopen. Illigaal. Dus er kwam iemand achter me aan om mijn film te verwijderen. Misschien komt het door de beweging van de boot dat ik meer droom. In onze reis heb ik ‘s nachts 1x een containerschip gezien en 1x een cruiseschip, maar dat is alweer lang geleden. Oh en ik heb een los drijvende boei gezien met een klein stukje van een visnet eraan… daar zal het van komen. Ik ben benieuwd wanneer we in het echt weer andere boten tegenkomen.

Sinds gisteren ben ik aan het tekenen. Ik heb een tekening gemaakt van Alan en die lijkt best op hem. Ook maakte ik een andere tekening maar op de een of andere manier is het goed dat het kunst is. Dan hoef je niets uit te leggen.

Het is nu donker, helaas bewolkt, maar we gaan volle kracht vooruit naar het oosten. Zo snel mogelijk naar Kaap Hoorn.

Positie: S 42.02  W 138.42
Ongeveer 2200 miles van Opua, ongeveer 2900 naar Kaap Hoorn en dan nog +500 naar de Falkland Eilanden. Ons gemiddelde was de afgelopen dagen volgens mij 120 miles per dag, maar niet altijd precies in de juiste richting.

Liefs en een knuffel
Ik hou van knuffelen