spiegelglad, albatros, je t’aime enzo…

24 januari

Gisteren was het water spiegelglad. We hadden bijna geen wind en hebben de motor even aangehad om de batterijen ook direct maar even op te laden. Voordeel hiervan was dat we heerlijk op het dek hebben gezeten met een kop koffie / thee en ik zelfs een beetje kleur heb gekregen van de zon. In de stilte keek ik naar de hypnotiserende beweging van de golven. Zoals je dat alleen midden op de oceaan kunt ervaren. Deze golven waren wel twee meter hoog, maar tegelijkertijd zat er wel tien tot vijftien meter tussen zodat het een kalme, zachte en vloeiende beweging teweegbracht. Je ziet ze van ver aankomen en ze lijken hoog vlak voordat ze bij je zijn, maar als je op het hoogste punt bent kan je weer ver kijken en zie je de volgende rustige golf alweer aankomen. Tussen deze golven vliegen meestal zo’n 3 volgels bij ons. Gisteren waren dat er ineens wel dertig en opeens was er weer een hele grote Albatros. Ik pakte mijn camera snel en begon te filmen. En het was alsof hij het door had. Hij vloog twee keer vlak achter ons langs en ik heb hem perfect kunnen filmen. Wat een prachtig, sierlijke bewegingen van deze ontzettend grote vogel.

Daarna pakte ik mijn gitaar en begon een beetje te spelen. Ik speelde twee grepen en heb op basis daarvan mijn gedicht (Mens, ik heb je lief. Wereld, ik heb je lief. Zorg goed voor haar. Wees lief voor elkaar.) op melodie gezet. Het voelde zo goed en het raakte me zo dat ik er een traan van kreeg. Het is nu het refrijn van mijn eerste lied die ik ga schrijven. Ik kan niet wachten tot het af is zodat ik het aan je kan laten horen. Alan heeft me geholpen om de tekst ook in het Frans te schrijven en dat klinkt ook heel mooi.

Ik zag ook een zwart ding, wat leek op een vin. Maar misschien was het een vogel… alleen verdween het af en toe onder water dus ik denk nog steeds dat het een slapende walvis was. Vandaag hebben we de Genaker weer in haar tas gedaan en de Jib is weer aan het werk. Oh, en we hebben onze locatie weer geprobeerd te versturen. Als het goed is dat weer actueel.

Mijn boek is spannend… The Thirst… Er zijn al twee vrouwen vermoord, de derde heeft het overleeft. Ze denken nu al te weten wie de moordenaar is en ik ben nog niet eens op de helft. Ben benieuwd hoe dat verder gaat.

Onze yoghurt is houdbaar tot 26 januari en we hebben nog 4 liter dus we eten veel yoghurt deze week. De koelkast en vriezer doen het gelukkig goed. We hebben nog 1 x vlees uit de vriezer en dan gaan we over op gedroogde salami, duckbreast confit en blik voedsel etc.

Oh ja, en ik ben kruiswoordpuzzels aan het maken uit het boekje dat ik van NRC als afscheidscadeautje heb gekregen. Nogmaals hartelijk bedankt 🙂

Ik heb je lief,

Janneke

Positie: S 40.58 W 151.14