12 januari

 

Het is nacht. Ik heb net de wacht gehouden en een film gekeken. Eerder vandaag ook een van m’n favoriete films gekeken ‘ The Holiday’ en ik ben begonnen in een boek. Gisteren was rustig en we hebben een nieuw zeil gebruikt dus we gingen alsnog 6 knopen. Langzamerhand wen ik steeds meer aan de golven en ik heb gisteren een zeewaterdouche genomen achter op de boot. Lekker verfrissend. De watermaker is helaas kapot dus we moeten met regenwater gaan wassen etc. We hebben zo’n 6 liter water per dag voor ons beiden en daar komen we er wel mee maar waarschijnlijk stinken we als we aankomen. Nu heb ik in ieder geval een lekkere douche gehad en mijn haar kunnen wassen. We gaan langzamerhand richting een week en dat voelt goed…. als we er vanuit gaan dat we 6 tot 8 weken onderweg zijn schiet het al lekker op. Tot nu toe is alles nog steeds rustig en kalm. Er zijn soms ‘swells’ dat zijn lange grote golven van ongeveer 2 meter met daarbij kleinere golven die door de wind gecreëerd worden. Die twee kruisen elkaar soms en dan wordt de boot van beide kanten heen en weer geduwd. Dat hebben we nu steeds minder. Het is heerlijk zo rustig. Oh ja en ik heb Alan een les Nederlands gegeven. Ook leuk.

Ik ga zo slapen denk ik. Mocht iemand me willen mailen kan dat via jou. Laat maar weten als iemand een boodschap of vraag heeft.

(red. sr: als iemand haar wil mailen, stuur dan je email naar kleurjed@gmail.com, dan zorg ik dat ze je bericht krijgt. Reden hiervan is dat het gedoceerd moet. Mail gerust, ze zal het fijn vinden iets van jullie te horen}

Ik mis de maan vandaag. De lucht is de hele dag/nacht bewolkt helaas. Maar ik weet dat hij er is. 🙂

Heel veel liefs van mij ergens op Zuid 40.18 & West 176.19