Dinsdagavond 21.30 uur..

We hebben net rijst met butter chicken gegeten en hebben vandaag movienight. We gaan een film kijken met popcorn, m&ms en skittels. Toen Alan net aan het koken was en ik aan het zingen zag ik opeens een vin uit het water steken. Ik riep naar Alan dat ik een haai zag maar toen hij naar buiten kwam zagen we dat er heel veel dolfijnen naast de boot zwommen. Een paar dolfijnen maakten een mooi sprongetje en ik heb ze 10 minuten gefilmd met de gopro. Alan zei dat we ook een albatros gezien hebben… een hele grote vogel die soms maanden de oceaan over kan vliegen zonder te rusten. We hebben steeds een paar vogels om ons heen vliegen. Vandaag begon heel rustig en ik voelde me heel goed en energiek, tot na de lunch toen we dichter bij land kwamen en de golven ineens heel warrig door elkaar gingen. Toen zijn we gaan pesten (kaarten) en na het tweede spelletje voelde ik me weer helemaal top.

Vanochtend was het een perfect moment waar de zee rustig was, de wind kalm, en de zon en de maan zich beiden op hun best lieten zien. De gouden gloed van de zon kwam langzaam omhoog en de maan was nog recht boven ons en scheen een helder licht dat schitterde op de golven. Ik begrijp dat mensen soms even echt weg willen van de wereld naar het niets in de zee wat eigenlijk alles kan zijn. Prachtig. Geen afleiding. Dat maakte me weer bewust van het feit dat ik me in Nieuw-Zeeland eigenlijk alweer had laten meeslepen door de orde van de dag. Werken, vrienden, familie en internet. En te weinig tijd heb gemaakt om echt tot rust te komen. Een dag niks doen. Naar het strand, aan het water, liggen in het gras, sterrenkijken. Gewoon een moment niets, helemaal niets, minstens twee uur niks doen en niet op je telefoon kijken. Je gedachten laten gaan en genieten van de natuur, de wind, het water. Proberen te zien hoe snel de kleuren van de lucht veranderen tijdens een zonsopgang. Lang kijken naar de maan en weten dat er ergens op de wereld nog iemand naar diezelfde maan kijkt. Ik kijk….. kijk jij ook? Het voelt goed.

Vandaag had ik een dejavu gevoel alsof ik al eerder heb gedroomd over deze tocht toen ik misschien twaalf jr was ofzo. Dat was een apart gevoel.

Oh en we hebben ongeveer 30 flairs die ik een beetje heb nagekeken op datum. De nieuwsten heb ik allemaal in de ditchbag ( een tas waarin alle belangrijke dingen zitten) gedaan en ik had erg veel humor…. als wij ooit nog eens in een reddingsbootje komen dan hebben we een hele vuurwerkshow paraat. Ik zie het plaatje steeds voor me. Twee mensen met 30 flairs. 😀 Gelukkig is deze boot te sterk en hebben we dit natuurlijk niet nodig. Maar wel leuk dat hij er zoveel heeft. Misschien gaan we morgen eentje testen die ‘ over datum is’. Om te kijken of het misschien toch nog werkt.

Jullie kunnen ons radio rapport ook beluisteren. Elke dag om 4 uur (dat is dus 4 uur snachts voor jullie) geven wij een rapport door:

Friends and family can listen to your daily check in via the Internet. Instructions athttps://pacseanet.com/listen/

Love you all!!!!

 

1 Comment

  1. Lieve Janneke, ik kijk ook! Vandaag was de maan hier mooi half! Precies doormidden…één helft voor jou een de andere helft voor mij 😉
    Je hebt gelijk…even helemaal niks doen is bijna onmogelijk in deze wereld. Ik ga m’n best doen om jouw ideeën op te volgen. Kijken naar de lucht… :-*

    Like

Comments are closed.