Dag 2

“Het is nu maandag 15:17 u. en we hebben een drukke dag. Vanochtend kwam een lijn van het mainsail vast te zitten. Alan is 4 x naar de top van de mast geklommen. De eerste keer om te zien wat er aan de hand was, de tweede keer met de juiste gereedschappen om het los te maken en weer in de juiste positie te brengen, de derde keer om het mainsail aan een andere lijn vast te maken (toen waren we blij dat het was opgelost), toen zei ik dat we het mainsail weer moesten proberen te hijsen en ging het weer mis, toen ging hij weer omhoog om het weer los te maken en hebben we direct de lijnen verwisseld zodat het niet weer gebeuren kan. Het mainsail zit nu aan een lijn die we Amsterdam genoemd hebben omdat het rood is met zwart, die zit aan de port (bakboord) kant en houdt het mainsail hoog. Ingewikkeld verhaal maar een goede oefening is rustige omstandigheden. We hebben wentelteefjes gegeten als ontbijt en een quinoa salade als lunch. De golven waren vandaag rustig, net als de wind. Ik voelde me vanochtend erg goed. Heb me heel even iets minder gevoeld maar een korte lachtherapie hielp. Daarna heb ik snel mn lunch opgegeten. Zolang ik er niet aan denk en andere dingen doe voel ik me goed. En ja het is gewoon even wennen. Alan is dagelijks om 16:00 u op een radio netwerk en geeft dan onze informatie door. Hij moet nogal wennen aan de radiotaal maar het is leuk om even contact te hebben met anderen. Ik ben blij dat ik me goed voel en we aan onze derde dag begonnen zijn, we zijn al op 5% ;).”

Op mijn (sr.) vraag of ze ook een camera buiten boord hebben om te zien wat de bonk was antwoord Janneke:
“We hebben een camera… een gopro. Maar die bonk was in de nacht dus dan hadden we nog niks gezien. Met een gemiddelde van 4 tot 6 knopen gaat het sowieso eigenlijk te snel.”

kusje van Janneke jr

Location: S 36.16 E179.09 SOG 4.9 COG 60 Wind 10 kn from 115